top of page

Shropshire schapen

We zijn al ruim een kwarteeuw schapenliefhebbers. We hebben ooit een kudde voskoppen en swifters gehad, maar zijn in 2021 helemaal overgeschakeld op “shropshires”.

Shropshire schapen zijn de ideale schapen om boomgaarden te beheren omdat ze de unieke eigenschap bezitten om boom(stammen) ongemoeid te laten en al de rest op te eten.

Shopshire is een oud Engels schaap met een goede stamboekwerking. Om zeker te zijn dat de Shropshire schapen de eigenschap hebben om niet aan de bomen te eten, moet je de garantie hebben dat het om echte zuivere Shropshires gaat. Door de jaren heen zijn immers de meeste rassen ingekruist met andere rassen, waardoor de authentieke eigenschappen vaak verloren gaan.

Wij zijn lid van het Shropshire stamboek en leveren voor al onze schapen certificaten (een soort paspoort) af. Op die manier heb je de garantie dat het om echte Shropshires gaat. Jaarlijks kunnen wij een beperkt aantal lammeren verkopen. Wij werken met 2 bloedlijnen (rammen) zodat we én ooi- én ramlammeren kunnen verkopen. Maar gezien het beperkt aanbod is tijdig reserveren de boodschap!

20220618_081103_edited.jpg
bottom of page