top of page

Fruitteelt

Wij telen voornamelijk appel, maar ook kers, pruim, perzik, peer en noot. Alles op hoogstam, behalve perzik en pruim op halfstam.

Enkele van de voornaamste appelrassen zijn : Sterappel, Court Pendu, Reinette de France, Reine de Reinettes, Reinette Hernaut, Keuleman, Jacques Lebel, Reinette Waleffe, President van Dievoet, Reinette Dubois, Dubbele Bellefleur, Trezeke Meyers,…

Wij hebben ook een kleine boomgaard (halve ha) met voornamelijk perzik. Perzik is wellicht één van de moeilijkste vruchten om biologisch te kweken, onder andere omwille van de krulziekte (een schimmelinfectie). We hebben een 20-tal verschillende soorten perzik geplant, om uit te testen welke de meest robuuste en toch nog lekkere rassen zijn. En dan kom je uit bij rassen als Fertille de Septembre, Bloedperzik, Avalon Pride en Wassemberger. We gebruiken voor perziken halfstam omdat perziken delicaat zijn en met de hand moeten geplukt worden. Bovendien heb je gemiddeld één jaar op drie nauwelijks opbrengst van perzik  in ons klimaat omwille van de vroege bloesem en vorstschade.

Naast boomgaarden hebben we ook nog een bescheiden productie van kleinfruit, voornamelijk om te mengen in onze appelsappen: blauwe bes en rabarber.

20220620_205625_gele kers.jpg
bottom of page